Skip to content

Ontdek onze ecologische verpakkingen en mogelijkheden

Ontdek onze ecologische verpakkingen en mogelijkheden

Wanneer we spreken over ecologische verpakkingen, dan gaat het hierbij zowel om milieuvriendelijke materialen als om een ecologisch verantwoord productieproces en de verwerking nadien. Plastic Union legt haar focus hierbij op het gebruik van recyleerbare materialen met onder meer de toepassing van krimpfolie. We houden hierbij rekening met de specifieke eisen van verschillende verpakkingen voor elke industrie en bieden verpakkingsoplossingen op maat van uw bedrijf.

Ecologische verpakkingen met onze inzet op recyclage

Plastic Union is een toonaangevend bedrijf op gebied van het produceren en leveren van ecologische verpakkingen aan verschillende industrieën. Bij Plastic Union geloven we sterk in de kracht van recycling. Onze recycleerbare verpakkingen zijn ontworpen met het oog op hergebruik en verminderen zo de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare grondstoffen. Door de levenscyclus van onze verpakkingen te verlengen, dragen we bij aan het bevorderen van een circulaire economie. Dit betekent dat onze verpakkingen na gebruik kunnen worden gerecycled, waardoor de hoeveelheid afval in grote getale wordt verminderd en de impact op het milieu wordt beperkt.

Recycleerbare krimpfolie als innovatieve verpakkingstechnologie

De mate van milieu-impact van een verpakking wordt door verschillende factoren bepaald, met op de eerste plaats uiteraard de gebruikte materialen. Als onderdeel van onze inzet voor duurzaamheid heeft Plastic Union geïnvesteerd in innovatieve technologieën, waaronder recycleerbare krimpfolie. Deze krimpfolie, gemaakt van gerecycled polyethyleen (PE), biedt uitstekende prestaties en bescherming terwijl het milieu wordt ontlast. Onze recycleerbare krimpfolie is een voorbeeld van hoe we geavanceerde technologieën benutten om duurzame oplossingen te bieden in de verpakkingsindustrie. Met het gebruik van onze stretchfolie kan op een slimme manier minder plastic gebruikt worden voor diverse verpakkingstoepassingen.

Ecologische verpakkingen op maat van elk bedrijf

Bij Plastic Union begrijpen we dat elk bedrijf unieke behoeften heeft als het gaat om verpakkingen. Daarom bieden we op maat gemaakte ecologische verpakkingsoplossingen. Of het nu gaat om specifieke afmetingen of andere aangepaste vereisten, we luisteren naar de wensen van onze klanten en leveren oplossingen die naadloos aansluiten bij hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Specifieke eisen aan ecologische verpakkingen in de voedingsindustrie

Ook de voedingsindustrie vraagt om duurzame verpakkingen en milieuvriendelijke oplossingen. Plastic Union biedt dan ook ecologische verpakkingen voor voeding aan die specifiek ontworpen zijn voor de voedingssector. Onze duurzame verpakkingsmaterialen voldoen niet alleen aan de strenge eisen op het gebied van voedselveiligheid, maar dragen ook bij aan het verminderen van de milieu-impact van verpakkingsafval. Met een breed scala aan recycleerbare verpakkingen en ecologische oplossingen voor voedselverpakkingen zet Plastic Union zich in voor een groenere toekomst.

Reken op onze expertise

Contacteer Plastic Union